منبع تغذیه 0 تا 30 ولت تثبیت شده 3 آمپر

منبع تغذیه 0 تا 30 ولت تثبیت شده 3 آمپر

داشتن یک منبع تغذیه آزمایشگاهی خانگی در رنج 0 تا 30 ولت تثبیت شده برای هر دانشجو و دانش آموز و تمامی علاقه مندان الکترونیک ضروریست و میتواند در آزمایشات و تحقیقات مختلف همچنین تعمیرات و غیره بسیار کاربردی و مفید باشد .حال اگر خودتان بتوانید منبع تغذیه ای بسازید که بتواند ولتاژ و آمپراژ مورد نیاز شما را تامین کند و مدار آن ساده عملی باشد میتواند ازمایشات را شیرین تر کند .

منبع تغذیه 0 تا 30 ولت 3 آمپر

مداری که امروز برای شما عزیزان آماده نموده ایم مدار یک منبع تغذیه 0 تا 30 ولت تثبیت شده با آمپراژ خروجی 3 آمپر میباشد . این مدار 100درصد عملی بوده و بنده خودم آنرا مونتاژ نموده و از آن استفاده میکنم .

خیلی ها میگویند که منبع تغذیه خطی و قدیمیست و اینگونه منابع دیگر منسوخ شده اند و کاربردی ندارند ولی نظر بنده این است که منابع تغذیه سوئیچینگ بجز کم بودن حجم مدار هیچگونه کارایی دیگری ندارند چرا که نویز های زیادی ایجاد میکنند که میتواند موجب اختلال گردد .به هر حال توصیه میکنم حتما این مدار رو ببندید .

– این منبع تغذیه با ولتاژ ورودی 24VAC کارمیکند و برای تامین این ولتاژ باید از یک ترانسفورماتور در همین رنج استفاده کنید(از ترانس 3 آمپری استفاده کنید).

– محدوده ی ولتاژ خروجی این منبع تغذیه از 0VDC تا 30VDC میباشد که ولتاژ به صورت تثبیت شده و کاملا خطی میباشد.

– محدوده ی جریان خروجی این مدار از 2mA تا 3A  میباشد.

— از ویژگیهای بارز منبع تغذیه میتوان به محافظت در برابر اتصال کوتاه بودن آن نام برد.

شما میتوانید این منبع تغذیه را در ابعادی کوچک و به آسانی مونتاژ و استفاده نمایید.

تمامی فایل های مورد نیاز از جمله :

شماتیک مدار ، پی سی بی آماده مدار ، نحوه ی اتصال کانکتورها، نحوه ی چیدن قطعات بر روی برد و همچنین دیتا شیت ای سی ها و ترانزیستورها، جهت تشخیص پایه های آنها و لحیم کاری بر روی برد آماده شده است و در یک فایل برای شما قرار میدهم و میتوانید دانلود و مطالعه فرمایید

فقط چند نکته میمونه که باید خاطر نشان کنم:

1- بعد از مونتاژ مدار باید آنرا کالیبره کنید که برای این منظور شما باید RV1 را طوری تنظیم کنید که وقتی P1 در کمترین مقدار خود است ولتاژ خروجی صفر ولت باشد . بهتر است رنج ولتمتر خود را روی دقیق ترین حالت قرار دهید تا دقت منبع تغذیه شما بالا رود.

2- برای ترانزیستور قابلمه ای(2n3055) حتما یک هیت سینگ بزرگ قرار دهید . اگر نداشتید و یا هیت سینگ به اندازه کافی حرارت را پایین نیاورد می توانید دو ترانزیستور با همان مدل را با هم موازی کنید تا جریان بین هر دو تقسیم شود و حرارت پایین آید .

3- شما برای ولتاژ ورودی به یک ترانسفورماتور 220 به 24 ولت 3 آمپری احتیاج دارید . لطفا از قرار دادن مقادیر بیشتر خودداری کنید.

4- درصورتی که مایل بودید ولتاژ خروجی را بر روی سون سگمنت یا ال سی دی نمایش دهید میتوانید از ولت متر و امپر متر های اماده موجود در بازار استفاده کنید که ولت متر به صورت موازی و امپر متر به صورت سری در مدار قرار میگیرد.

به تصاویر زیر دقت کنید:

شماتیک مدار منبع تغذیه 0 تا 30 ولت

همچنین پی سی بی آماده منبع تغذیه با کیفیت بالا را می توانید در شکل زیر ببینید . توجه داشته باشید که سایز اصلی پی سی بی (12,5cm x 8,7cm) می باشد .

پی سی بی مدار

 

شماتیک مدار ، پی سی بی آماده مدار ، نحوه ی اتصال کانکتورها، نحوه ی چیدن قطعات بر روی برد و همچنین دیتا شیت ای سی ها و ترانزیستورها، جهت تشخیص پایه های آنها و لحیم کاری بر روی برد آماده شده است و در یک فایل برای شما قرار میدهم و میتوانید دانلود و مطالعه فرمایید

در صورتی که به هر دلیلی نتونستین از این مدار جواب بگیرین ابتدا ولتاژ ها را از طریق این تست پوینت چک نمایید و مواردی که باهم تناقض دارند را اعلام نمایید تا برسی کنیم و رفع کنیم . تمام ولتاژ ها را نسبت به منفی خازن c1 اندازه گیری نمایید.

جهت دانلود تست پوینت کلیک نمایید

دوستان دقت کنید اگر از روش اتو برای چاپ مدار چاپی و پی سی بی خودتون استفاده میکنید این نقشه ی پی سی باید برعکس بشه

درباره نویسنده

نویسنده و طراح الکترونیکا هستم . سوالی داشتید در کامنت ها یا پیج های اینستاگرام و تلگرام سایت بپرسید .