مینی پروگرامر CH341A
مینی پروگرامر CH341A یک پروگرامر ساده، اما در حین سادگی بسیار کاربردی و مفید میباشد به طوری که این پروگرامر قابلیت پروگرام چندین هزار تراشه مختلف را دارد.
در این مقاله فایل پی سی بی (PCB) و شماتیک این پروگرامر را در نرمافزار آلتیوم دیزاینر برای شما آماده کردهایم، اما قبل از هرگونه توضیحی در رابطه با این فایلها اجازه بدهید کمی در مورد خود پروگرامر بحث کنیم.
نحوه اتصالات و همچنین تصویر واقعی پروگرامر به شرح زیر میباشد:
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید قطعات اصلی این پروگرامر شامل تراشهی CH341A، رگولاتور 3.3 ولت، کریستال 12 مگاهرتز، سوکت USB و یک زیف سوکت (zif socket) میباشد.
در تصویر بالا یک جامپر نیز مشاهده میکنید، نحوهی عملکرد به اینگونه است که اگر جامپر را قرار دهید این سختافزار به عنوان پروگرامر، و اگر جامپر را بردارید این سختافزار به عنوان مبدل USB به سریال عمل میکند.
زیف سوکت استفاده شده در پروگرامر بالا از نوع 16 پین میباشد که شما باید برای پروگرام تراشههایی با پروتکل I2C از 8 پین بیرونی سوکت استفاده کنید و تراشه را در این قسمت قرار دهید و برای تراشههایی با پروتکل SPI از قسمت داخلی و مجاور آی سی CH341A استفاده کنید و این تراشهها را در این قسمت از زیف سوکت قرار دهید.
سختافزار آماده شده توسط ما نیز به شرح زیر میباشد:
به دلیل اینکه زیف سوکت 16 پین در بازار موجود نبود، ما از نوع 20 پین استفاده کردیم و عملا 4 پین از این زیف سوکت بلا استفاده است، این 4 پین در قسمت داخلی و در مجاورت تراشه CH341A قرار دارد. همچنین نوع سوکت USB استفاده شده کمی متفاوت است.
نرمافزار پروگرامر ch341a و درایورهای آن
برای کار با این پروگرامر ابتدا باید دو درایور مختلف نصب کنیم، یک درایور برای مبدل USB به سریال و یکی دیگر برای پروگرام کردن. سپس باید نرمافزار مربوطه را نصب کنیم. البته نرمافزاری که ما برای شما در نظر گرفتیم portable میباشد و نیازی به نصب ندارد.
پس از نصب درایورها باید به بخش Device Manager کامپیوترتان بروید تا از صحت نصب مطمئن شوید. همانطور که گفتیم چون دو درایور نصب کردهایم پس در بخش Device Manager باید طبق تصاویر زیر دو درایور شناخته شود.
پس از نصب درایورها نرمافزار را اجرا کرده تا با محیط زیر روبهرو شوید:
بخشهای متفاوتی در نرمافزار برای پروگرام، خواندن، دادن فایل ورودی و … وجود دارد که ما در ادامه قصد داریم یک فایل text که یک سری داده در آن است را به عنوان ورودی به نرمافزار بدهیم تا دادهها پروگرام شوند.
ما مشخصات تراشهای که در اختیار داریم را به نرمافزار میدهیم و سپس یک فایل را به عنوان ورودی نیز به نرمافزار خواهیم داد و در نهایت با کلیک بر روی program دادهها بر روی آی سی نوشته خواهند شد.
شما نیز همانند تصویر زیرتنظیمات را انجام دهید و بر روی پروگرام کلیک کنید.
برای دانلود درایورها و نرمافزار از طریق لینکهای زیر اقدام کنید:
فایل PCB و شماتیک را میتوانید از طریق لینک زیر دانلود نمائید:
لینکهای دانلود
با سلام من یک آی سی فلش از نوع smd۸پین رو برای پروگرام کردن گذاشتم که بعد از پاک کردن حافظه و هنگام چک کردن اخطار خالی نبودن حافظه رو میده راهنمایی کنید لطفا.
سلام
چه شماره ای هست آی سی ؟
با همین پروگرامر یا پروگرامر دیگری تست کردید ؟
سلام ببخشید من میخوام خریداری کنم با لپ تاپم کار میکنه یا باید حتما کیس باشه ؟
بعد برا پروگرام کردن آی سی فلاش رسیور ها و گیرنده های دیجیتال و دستگاه های دی وی آر هم جواب میده؟
با لب تاب هم با نصب درایور بی مشکل کار میکنه .
در مورد سوال دومتون بستگی به مدل آیسی و … داره .
سلام ایپیرام 24cd2rp m24c02 با این پروگرامر میشه پروگرام کرد؟ چه پین هایی نیاز هست ک وصل باشه؟
امتحان نشده . هزینه چندانی نداره خودتون تست کنید به سایر کاربران هم اطلاع بدید .
بهترین پروگرامره
من باهاش سوپر ای او ene kb9012
هم پروگرام کردم .تمام بایوس ریسیور لب تاپ و …. ساپورت میکنه
ادرس اخرین نرم افزار بروز شده
https://www.mediafire.com/file/1263zy82q612ub4/NeoProgrammer+V2.2.0.10.zip/file
دقیقا . ممنون از شما .
سلام مهندس لطفا راهنمایی کنید چه نرم افزاری رو باید دانلودکنم من از ویندوز۱۰استفاده میکنم شما اسم نرم افزارهارونگفتید..تشکر
سلام در انتهای مطلب نرم افزار قرار داده شده .
دانلود نرمافزار : https://electronicer.ir/wp-content/uploads/2022/08/CH341A-Mini-Programmer-Black-Edition.7z
سلام مهندس.من درایور دومم توی دیواس منیجر نیستش باید حتما باشه من فقط برای پروگرام کردن میخوام استفاده کنم؟!تشکر
سلام فرقی نداره یکی از درایورها رو نصب کنید کافیه .
بسته به نوع اتصال ای سی به مدار که اتصال سری یا موازی باشه یا درایور Ch341-ser برای سری یا ch341-par را برای اتصال موازی نصب کنید .